Правителството на САЩ официално прекрати съдебната си битка срещу предстоящата

...
 Правителството на САЩ официално прекрати съдебната си битка срещу предстоящата
Коментари Харесай

Прекратиха съдебното дело срещу експедицията до останките на "Титаник"

 

Правителството на Съединени американски щати публично приключи правосъдната си борба против идната експедиция до останките на " Титаник ", откакто компанията, която държи правата за избавяне на отломките от кораба, ограничи проектите си.

На нея починаха петима души

В правосъдни документи, импортирани предходната седмица, Вашингтон отбелязва, че може още веднъж да заведе иск против бъдещи експедиции, в случай че те нарушават федерални закони и съглашението с Англия за отнасяне на отломките като гробно място.

Съдебните разногласия започнаха предходната година, откакто компания „ Ар Ем Ес Титаник Инк. " разгласи експедицията, планувана за средата на месец юли тази година. Базираната в щата Джорджия компания в началото предвиждаше да снима от вътрешната страна фюзелажа на кораба и да събере артефакти.

 200-годишен чинар: Защо вековното дърво беше асфалтирано? Тази сутрин 3 мин. 200-годишен чинар: Защо вековното дърво беше асфалтирано?  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  Разкъсана облачност и температури до 30° ни чакат през днешния ден България 2 мин. Разкъсана облачност и температури до 30° ни чакат през днешния ден  Анализатори: Отиваме на избори Тази сутрин 3 мин. Анализатори: Отиваме на избори  Откриха тялото на изчезналото дете при нахлуване от крокодил Светът 2 мин. Откриха тялото на изчезналото дете при нахлуване от крокодил  Божанков: Добрата вест е, че няма кабинет на ГЕРБ и Пеевски, неприятната – няма държавно управление Тази сутрин 3 мин. Божанков: Добрата вест е, че няма кабинет на ГЕРБ и Пеевски, неприятната – няма държавно управление  „ Внимавайте с незагасените цигари “: В шест области има заплаха от пожари България 2 мин. „ Внимавайте с незагасените цигари “: В шест области има заплаха от пожари  200-годишен чинар: Защо вековното дърво беше асфалтирано? Тази сутрин 3 мин. 200-годишен чинар: Защо вековното дърво беше асфалтирано?  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  Разкъсана облачност и температури до 30° ни чакат през днешния ден България 2 мин. Разкъсана облачност и температури до 30° ни чакат през днешния ден  Анализатори: Отиваме на избори Тази сутрин 3 мин. Анализатори: Отиваме на избори  Откриха тялото на изчезналото дете при нахлуване от крокодил Светът 2 мин. Откриха тялото на изчезналото дете при нахлуване от крокодил  Божанков: Добрата вест е, че няма кабинет на ГЕРБ и Пеевски, неприятната – няма държавно управление Тази сутрин 3 мин. Божанков: Добрата вест е, че няма кабинет на ГЕРБ и Пеевски, неприятната – няма държавно управление  „ Внимавайте с незагасените цигари “: В шест области има заплаха от пожари България 2 мин. „ Внимавайте с незагасените цигари “: В шест области има заплаха от пожари

От компанията прибавиха, че е допустимо да приберат свободно стоящи предмети от кораба, в това число и от залата, от която потъващият транспортен съд е подавал сигнали за помощ.

Двуместният кораб е наименуван Triton 4000/2 Abyssal Explorer и коства 20 милиона $

През август предходната година държавното управление на Съединени американски щати заведе дело с аргумента, че влизането навътре в потъналия транспортен съд и всяко физическо деяние, нарушаващо целостта на отломките, е контролирано от федерален закон от 2017 година и от съглашение с Англия.

И двата документа третират мястото на потъналия транспортен съд като мемориал на над 1500 души, починали, откакто " Титаник " се блъска в айсберг и потъва през 1912 година Сред причините на държавното управление са още допустимо увреждане на артефакти, както и фактът, че към момента е допустимо човешки остатъци да лежат на дъното на Атлантическия океан.

През октомври предходната година от „ Ар Ем Ес Титаник Инк. " споделиха, че доста са лимитирали проектите си за експедицията. Това стана, откакто шефът по подводни проучвания на компанията Пол-Анри Наржоле почина в имплозията на батискафа " Титан " край отломките от " Титаник " през юни предходната година.

Много парчета и остатъци от кораби към този момент са достигали крайбрежията на Англия от Нюфаундленд

" Титан " беше на компанията OceanGate, за която Наржоле работи като специалист, написа Българска национална телевизия. Предвидено беше той да е началник на експедицията на „ Ар Ем Ес Титаник Инк. " тази година. През февруари компанията заявява в правосъдни документи, че ще изпрати подводен уред без екипаж до мястото на поглъщане на " Титаник " и ще снима кораба единствено извън.

В изказване на компанията се показва, че се приключват „ всички проучвателни и търговски интервенции “

" Компанията няма да влиза в контакт с отломките ", обявиха от „ Ар Ем Ес Титаник Инк. " и прибавиха, че няма да пробват да извадят на повърхността артефакти или да снимат навътре в кораба.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР